Lakástakarék pénztár

 

 

Lakástakarék Pénztár

A lakástakarék egy államilag támogatott, lakáscélra felhasználható megtakarítási forma, amely havi gyakoriságú befizetések mellett a megtakarítási időszak végén kedvező, lakáscélú kölcsönlehetőséget is biztosít.

Global Alkusz - Lakástakarék megtakarítások

 

 

Európai viszonylatban is magas mértékű állami támogatást vehetünk igénybe abban az esetben, ha lakáscélunk van. Ráadásul ez a támogatási forma, szinte kötetlenül, minden adószámmal rendelkező magyar állampolgár részére igénybe vehető. Amennyiben tudjuk, hogy a későbbiekben lakáscélunk van, szinte bűncselekmény nem élni a lehetőséggel! Egy jól felépített stratégia egy lakás bekerülési költségét milliókkal csökkentheti.

Hogy mi is az a lakástakarék pénztár?

 

A lakástakarék egy államilag támogatott, lakáscélra felhasználható megtakarítási forma, amely havi gyakoriságú befizetések mellett a megtakarítási időszak végén kedvező, lakáscélú kölcsönlehetőséget is biztosít. Minden egyes befizetett forintunkra 30% állami támogatást és a terméktípustól függően 1-3% kamatjóváírást kapunk.


Egy magánszemély évente maximum 72.000Ft állami támogatást kaphat! A támogatás mértéke többszörözhető, ha bevonjuk a közeli hozzátartózóinkat (szülők, testvérek). Így akár egy átlagos 10.000.000 Ft értékű lakásra belátható 4 éves futamidő alatt 1.152.000 Ft támogatást is szerezhetünk, és e mellé még kamat is jár!


Egy négytagú család esetén, ha minden családtagra köt szerződést, a szerződéses összeg a  32 000 000 Ft-ot is meghaladhatja.

 

A megtakarítási időszak végén - bizonyos esetekben akár előtte is-, az összegyűlt betéttel azonos vagy terméktől függően magasabb összegű kedvezményes hitelre is jogosultságot szerzünk, melynek jelenlegi kamata igen kedvező, akár 4% is lehet!


Fontos még tudni: ha bármilyen fizetési gondunk akad, a befizetések szüneteltethetőek, sőt szükség esetén a futamidő lejárta előtt veszteség nélkül, kamatjóváírással, de állami támogatás nélkül kivehetőek!


Ki és hol köthet lakástakarékossági szerződést?


Lakáselőtakarékossági szerződést köthet a magánszemély saját maga javára, de közeli hozzátartozójának – házastárs, testvér, szülő, nagyszülő, gyermek vagy unoka javára is. Ahhoz hogy megtudjuk, melyik pénzintézet melyik terméke lesz a legmegfelelőbb, a szerződést megelőzően érdemes egy stratégiát készíteni lakásterveink függvényében! Az alacsony banki kamatkörnyezet kifejezetten előnyös megtakarítási forma lehet a lekötött betétekkel szemben, akár évi 14 % nyereséget is realizálhatunk, amennyiben ezt az összeget lakáscélajinkra fordítjuk..

 

Íme egy konkrét számítási példa a számtalan variáció közül:

Megtakarítási idő: 72 hó
Havi megtakarítás: 20 000 Ft/hó
A megtakarítási időszak alatt Ön által befizetett összeg 1 440 000 Ft
A befizetések után járó állami támogatás 432 000 Ft
Betéti kamat (befizetésre és állami támogatásra) 29 286 Ft
Felvehető megtakarítás összege: 1 901 286 Ft
Lejáratkor felvehető kedvezményes hitel összege: 2 598 714 Ft
Hitel futamideje 102 hó
Hitel havi törlesztőrészlete 32 000 Ft

Felvehető szerződéses összeg Teljes megtakarítás + felvehető hitel                             4 500 000 Ft

 


Lakástakarék Pénztár

 

Mire használható konkrétan?

Néhány példa:

1. Lakáscélú hitelek előtörlesztésére.
Ezzel a megoldással duplán nyerhetünk, hiszen egyrészt jelentős állami támogatásra és kamatra tehetünk szert, másrészt a hitel állomány csökkenése vagy megszűnése akár milliós nagyságrendű kamatteher csökkenést eredményez


2. festés; galéria; internet; szigetelés; légkondícionáló; beépíthető háztartási gép; konyhabútor; biztonsági zár; riasztó; számos egyéb lakáscélra


3. Energiatakarékos korszerűsítés, nyilászárók cseréje


4. Kertépítés, terasz, kandalló, cserépkályha, házzal egybeépített garázs, kútfúrás, öntözőrendszer,


5. Beépített konyhabútor, konyhai berendezések


6. Telek vásárlás; új lakás vásárlás; használt lakás vásárlás; házépítés; önerő lakásvásárláshoz; számos egyéb lakáscélra


7. Gondoskodás gyerekről, unokáról; lakásvásárlás; önerő lakásvásárláshoz; házépítés; számos egyéb lakáscélra


8. Kerítés; parkosítás; házzal egybeépített garázs; terasz; beépített redőny; szigetelés; számos egyéb lakáscélra


9. Nyílászáró csere; kútfúrás; napkollektor; kazáncsere; hószigetelés; számos egyéb lakáscélra


10. Nyugdíjasházban a jogosult élete végéig fennálló bérleti, lakáshasználati jog vásárlása


11. Az előtakarékoskodó használatában lévő ingatlan felújítására, korszerűsítésére, helyreállítására


12. Az előtakarékoskodó tulajdonában lévő ingatlan lakhatóságát javító közművek, kommunális létesítmények saját vagy önkormányzati közműfejlesztési társulat által történő megvalósítására, felújítására. Ilyen közmű például a csatorna, szilárd burkolatú út, központi fűtés, járda, ára-, gáz-, vízvezeték kiépítése stb


13. Társasházi lakások lakástulajdonosainak közös tulajdonában lévő épületrészek felújításra, korszerűsítésre


14. A fenti célok valamelyikére pénzügyi intézménytől, biztosítótársaságtól, munkáltatótól vagy önkormányzattól felvett kölcsön kiváltására.


Hogy melyik a számodra megfelelő termék a jelenlegi három lakástakarék pénztár több mint 20 konstrukciója közül?

 

Írj vagy hívd szakértőnket, és összeállítjuk Neked az igényeidnek megfelelő csomagot

 

Bővebb tájékoztatást kérek :